Babeczki z malinami i kremem waniliowym: pyszny prezent na Dzień Babci i Dziadka

Babeczki z malinami i kremem waniliowym to idealny prezent na Dzień Babci i Dziadka. Połączenie słodkich malin z delikatnym kremem waniliowym sprawia, że te babeczki są nie tylko smaczne, ale także urocze i efektowne. Ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a efekt końcowy z pewnością zachwyci obdarowanych. Spróbuj tego przepisu i zaskocz swoich bliskich wyjątkowym smakiem i prezentacją.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj wszystkie niezbędne składniki: mąkę, cukier, jajka, masło, proszek do pieczenia, mleko, aromat waniliowy.
  2. Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury (np
  3. Przygotuj blachę do pieczenia babeczek: wyłóż foremki papilotkami lub natłuść foremki tłuszczem.
  4. Wymieszaj wszystkie składniki w odpowiednich proporcjach.
  5. Pieczenie babeczek:
  6. Napełnij foremki papilotkami ciastem na około 3/4 wysokości.
  7. Umieść foremkę w nagrzanym piekarniku.
  8. Piecz babeczki przez około 20-25 minut lub do momentu, gdy nabiorą złocistego koloru i będą sprężyste w dotyku.
  9. Po upieczeniu wyjmij babeczki z piekarnika i pozwól im ostygnąć.
  10. Dekoracja:
  11. Jeśli chcesz, ozdób babeczki lukrem, posypką, kawałkami owoców lub innymi dekoracjami wg własnego pomysłu.
  12. Gotowe babeczki podawaj na pięknie zastawionym stole i delektuj się nimi z bliskimi w dniu Babci i Dziadka.
Babeczki z malinami i kremem waniliowym: pyszny prezent na Dzień Babci i Dziadka

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Babeczki z malinami i kremem waniliowym: pyszny prezent na Dzień Babci i Dziadka, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up